5 Maddeyle Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur

5 Maddeyle Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur

5 maddeyle tasarımcı nasıl olunur yazımızda sizlere günümüzün en popüler meslek dallarından birisi hakkında bilgiler vereceğiz. Sokakta yürürken karşılaştığınız afişlerden  internet sitelerine kadar grafik tasarımları artık hayatımızın her alanını kapsıyor. Peki herkesin kendi bilgisayarıyla grafik çalışmalarını yapması mümkün mü? Elbette öyle. 5 maddeyle tasarımcı nasıl olunur yazımızda sizlere bunun yollarını anlatacağız.


Adım 1 - Photoshop'la Başlayın
Günümüzde kullanılan en popüler grafik yazılımı biliyorsunuz ki Adobe Photoshop'tur. Bir grafiker olmanın ilk adımı da ilgili uygulamayı edinmekten geçiyor. Photoshop'u bir şekilde bilgisayarınıza kurun ve incelemeye başlayın, size ilk bakışta oldukça karmaşık geleceğinin farkındayız ancak kendi çalışmalarınızı yaptıkça ve değişik fonksiyonları kullandıkça bu sorunu aşacağınıza emin olabilirsiniz.
Adım 2 - Hazır Katmanları Kullanın
Photoshop uygulaması için yapılmış hazır katmanları kullanarak bu işe başlamak en doğru yöntem olacaktır. İnternetten seçtiğiniz birkaç hazır katmanı bilgisayarınıza kurun ve kurcalamaya başlayın. Profesyonel grafikerlerin neler tasarladıklarına, hangi çizgileri kullandıklarına dikkat etmeye ve örnek almaya çalışın.


Adım 3 - Kendi Grafiğinizi Oluşturun
Bu işi öğrenmenin en iyi yolu kendi grafiğinizi oluşturmaktır. Hazır katman incelemelerinizden yola çıkarak kafanızda tasarladığınız bir grafiği oluşturmaya başlayın. Kendi grafiğinizi oluştururken daha öğrenmeniz gereken çok şey olduğunu fark edeceksiniz ki amacımız da tam olarak bu. İhtiyacınız olan bir bilgiyi pratik yaparak öğrenmek en sağlıklısı ve en doğrusu olacaktır, bunun için interneti kullanabilirsiniz.
Adım 4 - Videolar İzleyin
Kendi çalışmalarınızı oluştururken eksik bilgilerinizi tamamlamak adına birçok video zaten izleyeceksiniz. Ayrıca, kurs halinde hazırlanmış olan çeşitli video serilerine de göz atarak kendinizi bu yolda geliştirebilirsiniz. Şunu belirtelim ki, hiç ücret ödemeden, sadece Youtube platformunu kullanarak Photoshop'u tamamen öğrenmeniz mümkün.


Adım 5 - Portfolio Hazırlayın
Farklı sektörlere özel farklı tasarım çizgileri kullanarak değişik grafikler oluşturun. Bütün bu oluşturduğunuz grafikleri portfolio haline getirin ve insanlara sunun. Örnek grafik oluşturmak hem bakış açınızı geliştirecek hem de bu işi daha iyi öğrenmenize olanak sağlayacaktır. Kim bilir, belki de karşınıza hazırladığınız grafikleri beğenen bir müşteri bile çıkabilir.
5 Maddeyle Grafik Tasarımcı Nasıl Olunur - Son
5 maddeyle grafik tasarımcı nasıl olunur yazımızın sonuna geldik. Verdiğimiz tavsiyeleri ve önerileri uygulayarak rahatlıkla tasarım işini öğrenebilir ve bir grafiker olma yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Daha fazlası için hem sitemizi hem de sosyal medya hesaplarımızı takipte kalmayı unutmayın.
 

Bültenimize Ücretsiz Abone Ol!

En son gelişmeleri almak için hemen bültene abone ol!