Tırnak Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tırnak Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tırnak bakımında dikkat edilmesi gerekenler yazımızda sizler için estetik ve güzel ellere ve ayaklara sahip olmanın püf noktalarını anlatacağız. Hepimiz biliyoruz ki tırnaklarımızın görüntüsünün günlük hayatta çok önemli bir yeri var. Nasıl bir el ya da ayak tipine sahip olursanız olun, genel olarak sağlıklı bir bedene sahip olmanın kaideleri aynıdır. Sağlıklı olmak da güzel ve estetik yapıların ortaya çıkmasına yol açar. Gelin hep beraber tırnak bakımında dikkat edilmesi gerekenlere yakından bakalım.
Ellerinizi ve Ayaklarınızı Yıkayın
Temiz olmak bu işin olmazsa olmazı olarak öne çıkıyor. Ellerinizi ve ayaklarınızı doğru sabunları ve ürünleri kullanarak sık sık yıkamalısınız. Üstelik bazı doktorlar, ölü derileri ve kirleri arındırmak adına, ayda bir defa diş fırçası yardımıyla tırnak temizliği yapılmasını öneriyorlar. Özellikle oje gibi sağlıksız ürünleri kullanıyorsanız, bu ürünlerle beraber yatmamanızı ve eve geldiğinizde mutlaka temizlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
Düzenli Olarak Kesim İşlemini Yapın
Düzenli olarak kesim işlemi uygulamak tırnaklarınızın sağlıklı ve temiz kalmasını sağlar. Kesim işlemiyle beraber hem kir toplanmasını önlemiş olur hem de ölü tırnakları vücuttan ayırarak yeni ve diri parçaların gelmesine ön ayak olmuş olursunuz. Uzmanlar iki haftada bir kesim işleminin uygulanması gerektiğini söylüyorlar. Eğer uzun tırnaklar istiyorsanız, kesimde aşırıya kaçmadan belirli bir çizgiyi tutturmanızı öneriyoruz.
Ellerinize ve Ayaklarınıza Nazik Davranın
Tırnak bakımında dikkat edilmesi gerekenler yazımızda bir sonraki tavsiyemiz ellerinize ve ayaklarınıza nazik davranmanız yönünde olacak. Birçok kişinin bu sebepten dolayı sağlıksız ve estetik olmayan ellere ya da ayaklara sahip olduğunu biliyoruz. Özellikle uzun tırnakların yardımıyla metal kapak gibi sert materyalleri açmaya çalışmak ve bunu düzenli yapmak tırnak sağlığınızı oldukça kötü etkiler. Size tavsiyemiz ayak parmaklarınıza da baskı yapmayan rahat ayakkabılar giymeniz. Parmaklarına yapılan baskılar tırnaklarınızda orantısızlık ve morarma meydana getirebilir.
Özel Bakımlarınızı Aksatmayın
Törpü, manikür, pedikür ve güçlendirme gibi özel bakımlarınızı takip etmeniz, asla kaçırmamanız gerekir. Uzmanlar düzenli olarak bu gibi işlemleri yapmanız gerektiğini söylüyor. Evde hazırlayabileceğiniz özel karışımlarla ve basit bir bakım setiyle bu gibi durumların üstesinden rahatça gelebilirsiniz. İnternetten konuyla alakalı bolca video izleyerek yöntemleri öğrenmenizi ve kendinize uygulamanızı tavsiye ediyoruz.
Beslenmenize Dikkat Edin
Tırnak bakımında dikkat edilmesi gerekenler yazımızın sonuna geldik. Doktorlar beslenmenin ilgili alandaki en önemli etkenlerden biri olduğunu savunuyorlar. Yapılan bilimsel araştırmalara göre gereğinden az protein ve kalsiyum tüketen kişilerde tırnak sorunları gözükürken, gerektiği kadar besin tüketen kişilerde bu sorunlara daha az rastlanmakta. Süt, beyaz et, kırmızı et ve balık tüketerek gerekli mineral ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Emin olun sağlıklı beslenmek, vücudunuzun her bir katmanına olumlu etki edecektir.
Tırnak Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler - Son
Bu yazımızda tırnak bakımında dikkat edilmesi gereken hususları sizler için sıraladık. Kısa ve öz olarak anlattığımız maddelerle beraber temennimiz, temel metotları uygulayarak daha sağlıklı bir yapıya sahip olmanız yönünde olacak. Hiç şüpheniz olmasın ki bahsettiğimiz önerilere uyarsanız son derece sağlıklı, estetik ve güzel görünüme sahip ellerle ayaklara sahip olacaksınız. Daha fazlası için hem sitemizi hem de sosyal medya hesaplarımızı takipte kalmayı unutmayın.

Bültenimize Ücretsiz Abone Ol!

En son gelişmeleri almak için hemen bültene abone ol!